Jääkäriperinteet Suomen puolustusvoimissa

hamJp1
hamJp2
hamJp3Jääkäripataljoona 27:n ensimmäiset perinnejoukko-osastot olivat vapaussodan aikana perustetut kuusi jääkärirykmenttiä, ratsujääkärirykmentti ja jääkäritykistö sekä myöhemmin perustettu Jääkäriprikaati. Vuonna 1936 armeijan neljä polkupyöräpataljoonaa nimitettiin jääkäripataljooniksi vapaussodan jääkärijoukkojen muistoksi. Sekä talvi- että jatkosodassa jääkäripataljoonat saivat armeijan parhaiden iskujoukkojen maineen.

Useiden organisaatiomuutosten jälkeen Jääkäripataljoona 27:n perinnejoukko-osastoiksi määrättiin vuoden 1956 lopussa kaikki armeijan viisi erillistä jääkäripataljoonaa, Pohjanmaan, Uudenmaan, Kymen, Hämeen ja Karjalan Jääkäripataljoonat. Niillä kaikilla oli Jääkärimarssi kunniamarssina. Hämeen Jääkäripataljoona, joka oli entinen Jääkäripataljoona 4, vietti vuosipäiväänsä 25. helmikuuta jääkäreiden kotiinpaluun muistoksi.
Organisaatiotarkistusten yhteydessä 1980- ja 1990-luvuilla itsenäiset jääkäripataljoonat liitettiin joukkoyksikköinä prikaateihin tai rykmentteihin. Niiden vuosipäivät muuttuivat perinnepäiviksi ja kunniamarssit perinnemarsseiksi. Jääkäripataljoonat vaalivat edelleen Jääkäripataljoona 27:n perinteitä. Karjalan Jääkäripataljoonan perinnepäivä on 25.helmikuuta. Hämeen Jääkäripataljoonan lakkauttamisen yhteydessä perustettu Hämeen Panssaripataljoona säilyttää Jääkärilippua kunniapaikalla esikunnassaan. Pataljoona asettaa valtakunnallisissa paraateissa lippuvartion Jääkärilipulle.

Panssariprikaatin joukkoyksikkö Jääkäritykistörykmentti vaalii jääkäritykistön perinteitä. Sen perinnepäivä on 17. maaliskuuta, joka oli Jääkäripataljoona 27:n tykistöjaoksen perustamispäivä.

Suomalaiset pioneerit ovat vaalineet jääkäriperinnettä hyvin uskollisesti. Kaikki pioneeriaselajin joukko-osastot ja joukkoyksiköt ovat viettäneet ja viettävät edelleen vuosi- tai perinnepäiväänsä 25. heinäkuuta Schmardenin taistelun muistoksi.

 

Etsi

Ajankohtaista

Vaasan juhlallisuudet 23.-25.2.2018

katso Vaasan kaupungin tiedote tulevista Vaasan juhlallisuuksista tästä

Laulu vapaudelle konsertti 4.11.2017 klo 13.00

Helsingin kaupungintalolla lue lisää tästä

Ryhmämatka Liepajaan 12.-15.2.2018

Vihdin Liikenteen ryhmämatkan tiedot tässä

Perinneyhdistyksen toimintasuunnitelma- ja vaalikokous

pidetään lauantaina 18.11.2017 klo 13.00

Töölöntorinkatu 2 B auditoriossa 1.krs, Helsingissä.

 

Lue kutsu tästä

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn