Jääkärihaudat Suomessa ja ulkomailla

hauta saksassa2Jääkäreiden elämäntie ja jääkäreiden haudat on voitu kartoittaa ja tallentaa tarkasti jälkipolville. Alle 40:n lähinnä siirtolaisiksi lähteneen jääkärin lopullinen kohtalo on selvittämättä. Pääosa jääkäreistä on saanut viimeisen leposijansa kotipaikkakuntansa kirkkomaassa.

Itärintamalla kaatuneet 11 jääkäriä on haudattu rintaman läheisyyteen Latvian alueelle. Haudat on paikannettu. Sairaaloissa Saksassa tai Saksan hallussa olleilla alueilla menehtyi 45 jääkäriä. Hautojen sijainti on selvillä, mutta yksityiskohtaiseen paikantamiseen ei ole mahdollisuuksia. Tutkinta ja etsimistyö jatkuu edelleen. Osnabrückin junaonnettomuuden uhrit on haudattu kaupungin sotilashautausmaahan.

Vapaussodassa kaatuneet jääkärit on yleensä haudattu vapaussodan sankarihautoihin tai kotiseurakunnan kirkkomaahan. Myös talvi- ja jatkosodassa kaatuneet jääkärit siunattiin kotiseurakunnan sankarihautaan. Rauhan aikana kuolleiden jääkäreiden viimeinen leposija löytyy lähes poikkeuksetta kotipaikkakunnan kirkkomaalta. Jääkärihaudat on merkitty jääkärien hautamerkillä. Perinneyhdistyksen osastot jatkavat edelleen jääkärihautojen paikantamista. Osastot ovat myös kunnostaneet unohdettuja jääkärihautoja.
hauta suomessahauta latviassa

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn