Hohenlockstedt tänään

hohen2hohen3Jääkärien koulutuspaikka Lockstedter Lager, nykyinen Hohenlockstedt on vireä yli 6200 asukkaan kunta. Entinen kasarmialue muodostaa kunnan keskustaajaman. Kasarmit ja parakit olivat asevoimien ja aseteollisuuden käytössä viime maailmansodan loppuun saakka. Puuparakit on purettu ja tiilikasarmit on otettu asunto- ja teollisuuskäyttöön.Leirin komendantin talo on kunnantalona ja sotilaskoti ravintolana. Jääkärien aikaisia kahviloita löytyy edelleen katukuvasta.

Helikopterirykmentti 6 ”Hungriger Wolf” on toiminut kunnan alueella ja tarjonnut kunnalle noin 900 työpaikkaa. Rykmentti on tukenut jääkärimuistomerkillä vuosittain 25.2. toimeenpantujen muistotilaisuuksien järjestelyjä. Rykmentti lakkautettiin 25.2.2004.

hohLapuan kunta Pohjanmaalla on Hohenlockstedtin ystävyyskunta Suomessa. Hyvät suhteet ja yhteydet Suomeen näkyvät myös katukuvassa. Suomenkieliset osoiteviitat ja jääkäreiden historiasta kertovat kaksikieliset tekstit kunnantalon puistossa ovat tärkeä osa paikkakunnan imagoa. Vuoden 2002 syyskuussa avattiin suomalaisista jääkäreistä kertova museo peruskorjatussa vanhan vesitornin pumppuhuoneessa. Hohenlockstedt vaalii aktiivisesti jääkäreittemme muistoa.
 hohen4

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn