Jääkäriliitto

jaakariliittoJääkäriliitto, Jägarförbundet, perustettiin Helsingissä jääkäreiden pääjoukon kotiinpaluun kolmivuotispäivänä 25.2.1921. Sääntöjen mukaan liiton jäseneksi tuli hyväksyä ”jokainen Kuninkaalliseen Preussin Jääkäripataljoona 27 kuulunut jääkäri, joka ei tahraa jääkärien mainetta ja kunniaa”.

Liitto otti päämääräkseen kasvattaa ja kehittää jäseniään sekä ylläpitää niitä ihanteita, jotka aiheuttivat Jääkäripataljoona 27:n synnyn ja säilyttää pataljoonan kallisarvoisia muistoja. Käytännössä Jääkäriliitto jatkoi lakkautetun Jääkäritoimiston sosiaalista työkenttää. Se otti vastuulleen puutteessa ja avun tarpeessa olevien jääkäreiden ja heidän perheidensä avustamisen. Päätyöksi muodostunut yhteiskunnallinen avustus- ja tukitoiminta jatkui Jääkäriliiton toiminnan lopettamiseen saakka. Aatteellisen työn tuloksena syntyivät jääkäriliikkeen ja jääkäreiden historian perusteokset ja laaja jääkäreiden elämänkerrat käsittävä jääkärimatrikkeli sekä runsaasti muita tutkimuksia ja kirjoja. Liitto aloitti edelleen nykyisin ilmestyvän Parole-lehden julkaisemisen vuonna 1932.

Jääkäriliiton toiminta lopetettiin liiton viimeisessä kokouksessa Helsingissä vuonna 1988. Läsnä oli viisi vielä elossa ollutta jääkäriä. Puolustusvoimain komentaja kenraali Jaakko Valtanen kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Liiton omaisuus ja perinnetoiminnan tavoitteet siirtyivät Jääkärisäätiölle ja Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistykselle.

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn