Jääkäriliitto

jaakariliittoJääkäriliitto, Jägarförbundet, perustettiin Helsingissä jääkäreiden pääjoukon kotiinpaluun kolmivuotispäivänä 25.2.1921. Sääntöjen mukaan liiton jäseneksi tuli hyväksyä ”jokainen Kuninkaalliseen Preussin Jääkäripataljoona 27 kuulunut jääkäri, joka ei tahraa jääkärien mainetta ja kunniaa”.

Liitto otti päämääräkseen kasvattaa ja kehittää jäseniään sekä ylläpitää niitä ihanteita, jotka aiheuttivat Jääkäripataljoona 27:n synnyn ja säilyttää pataljoonan kallisarvoisia muistoja. Käytännössä Jääkäriliitto jatkoi lakkautetun Jääkäritoimiston sosiaalista työkenttää. Se otti vastuulleen puutteessa ja avun tarpeessa olevien jääkäreiden ja heidän perheidensä avustamisen. Päätyöksi muodostunut yhteiskunnallinen avustus- ja tukitoiminta jatkui Jääkäriliiton toiminnan lopettamiseen saakka. Aatteellisen työn tuloksena syntyivät jääkäriliikkeen ja jääkäreiden historian perusteokset ja laaja jääkäreiden elämänkerrat käsittävä jääkärimatrikkeli sekä runsaasti muita tutkimuksia ja kirjoja. Liitto aloitti edelleen nykyisin ilmestyvän Parole-lehden julkaisemisen vuonna 1932.

Jääkäriliiton toiminta lopetettiin liiton viimeisessä kokouksessa Helsingissä vuonna 1988. Läsnä oli viisi vielä elossa ollutta jääkäriä. Puolustusvoimain komentaja kenraali Jaakko Valtanen kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Liiton omaisuus ja perinnetoiminnan tavoitteet siirtyivät Jääkärisäätiölle ja Jääkäripataljoona 27:n Perinneyhdistykselle.

Etsi

Ajankohtaista

UC-57 sukellusveneen 100-vuotismuistotilaisuus

Tilaisuuden tiedote lue tästä

Jääkärikanslia kesän kiinni

Jääkärikanslia on kesälomalla 16.6. - 4.8.2017.

 

Kiireettömiä sähköposteja voi lähettää ja niitä luetaan satunnaisesti kesän aikana.

 

Hyvää kesää :)

Jääkäripäivä Turussa

 Jääkäripäivää vietettiin Turussa 25.2.2017

 

Lue lisää...
Vuosikokous 11.3.2017

Perinneyhdistyksen vuosikokous pidettiin Forum Marinumissa 11.3.2017,

jossa käsiteltiin sääntöjen määräämäät vuosikokousasiat sekä

kutsuttiin Perinneyhdistyksen kunniajäseniksi Ilkka Halonen, Henrik Lagus ja Erkki Pekki.

Vuosikertomuksen vuodelta 2016 voit lukea tästä

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn