Jääkärit talouselämässä

ragnar nordstromTalouselämän palvelukseen siirtyneistä jääkäreistä monet tekivät mittavan päivätyön. Heitä oli pääjohtajina, toimitusjohtajina ja monilla muilla paikoilla yritys- ja liikemaailmassa. Suurin osa siviilielämään siirtyneistä jääkäreistä oli kuitenkin työmiehiä, maanviljelijöitä, käsityöläisiä, yksityisyrittäjiä tai toimistotyöntekijöitä. Useat jääkärit muuttivat siirtolaisina Amerikan Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Australiaan saakka.

Talouselämän palveluksessa olleista jääkäreistä monet tekivät mittavan päivätyön. Kenraaliluutnantti Leonard Grandell toimi Valtion Metallitehtaiden, myöhemmän Valmetin, keskuskonttorin johtajana vuosina 1944–1946. Finnairin edeltäjän Aero Oy:n toimitusjohtajana hän oli vuosina 1947–1960. Kenraalimajuri Heikki Kekoni oli Ph. U. Strendberg & K:ni Oy:n toimitusjohtajana.

vuosina 1938–1953. Everstiluutnantti, konsuli Ragnar Nordström johti vuodesta 1922 lähtien toistakymmentä hyvin menestynyttä merenkulkualan liikeyritystä. Eversti, vuorineuvos Olli Paloheimo oli H. G. Paloheimo Oy:n ja sen sisaryhtiöiden johdossa vuodesta 1926 lähtien.
 
Hän toimi Kajaani Oy:n toimitusjohtajana ja hoiti monia tärkeitä luottamustehtäviä alansa työnantajajärjestöissä. Kenraaliluutnantti Paavo Talvela oli vuodesta 1931 lähtien usean eri teollisuusalan johtopaikoilla. Myös monet muut jääkärit tekivät elämäntyönsä talouselämän palveluksessa.

Etsi

Ajankohtaista

UC-57 sukellusveneen 100-vuotismuistotilaisuus

Tilaisuuden tiedote lue tästä

Jääkärikanslia kesän kiinni

Jääkärikanslia on kesälomalla 16.6. - 4.8.2017.

 

Kiireettömiä sähköposteja voi lähettää ja niitä luetaan satunnaisesti kesän aikana.

 

Hyvää kesää :)

Jääkäripäivä Turussa

 Jääkäripäivää vietettiin Turussa 25.2.2017

 

Lue lisää...
Vuosikokous 11.3.2017

Perinneyhdistyksen vuosikokous pidettiin Forum Marinumissa 11.3.2017,

jossa käsiteltiin sääntöjen määräämäät vuosikokousasiat sekä

kutsuttiin Perinneyhdistyksen kunniajäseniksi Ilkka Halonen, Henrik Lagus ja Erkki Pekki.

Vuosikertomuksen vuodelta 2016 voit lukea tästä

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn