Jääkärit talouselämässä

ragnar nordstromTalouselämän palvelukseen siirtyneistä jääkäreistä monet tekivät mittavan päivätyön. Heitä oli pääjohtajina, toimitusjohtajina ja monilla muilla paikoilla yritys- ja liikemaailmassa. Suurin osa siviilielämään siirtyneistä jääkäreistä oli kuitenkin työmiehiä, maanviljelijöitä, käsityöläisiä, yksityisyrittäjiä tai toimistotyöntekijöitä. Useat jääkärit muuttivat siirtolaisina Amerikan Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Australiaan saakka.

Talouselämän palveluksessa olleista jääkäreistä monet tekivät mittavan päivätyön. Kenraaliluutnantti Leonard Grandell toimi Valtion Metallitehtaiden, myöhemmän Valmetin, keskuskonttorin johtajana vuosina 1944–1946. Finnairin edeltäjän Aero Oy:n toimitusjohtajana hän oli vuosina 1947–1960. Kenraalimajuri Heikki Kekoni oli Ph. U. Strendberg & K:ni Oy:n toimitusjohtajana.

vuosina 1938–1953. Everstiluutnantti, konsuli Ragnar Nordström johti vuodesta 1922 lähtien toistakymmentä hyvin menestynyttä merenkulkualan liikeyritystä. Eversti, vuorineuvos Olli Paloheimo oli H. G. Paloheimo Oy:n ja sen sisaryhtiöiden johdossa vuodesta 1926 lähtien.
 
Hän toimi Kajaani Oy:n toimitusjohtajana ja hoiti monia tärkeitä luottamustehtäviä alansa työnantajajärjestöissä. Kenraaliluutnantti Paavo Talvela oli vuodesta 1931 lähtien usean eri teollisuusalan johtopaikoilla. Myös monet muut jääkärit tekivät elämäntyönsä talouselämän palveluksessa.

Etsi

Ajankohtaista

Vaasan juhlallisuudet 23.-25.2.2018

katso Vaasan kaupungin tiedote tulevista Vaasan juhlallisuuksista tästä

Laulu vapaudelle konsertti 4.11.2017 klo 13.00

Helsingin kaupungintalolla lue lisää tästä

Ryhmämatka Liepajaan 12.-15.2.2018

Vihdin Liikenteen ryhmämatkan tiedot tässä

Perinneyhdistyksen toimintasuunnitelma- ja vaalikokous

pidetään lauantaina 18.11.2017 klo 13.00

Töölöntorinkatu 2 B auditoriossa 1.krs, Helsingissä.

 

Lue kutsu tästä

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn