Jääkärit siviiliyhteiskunnassa

Jääkäripataljoona 27:n kirjoilla olleista neljä viidestä palasi siviilielämään. Osa heistä oli vain lyhyen ajan Jääkäripataljoona 27:n riveissä. Eräät jääkärit siirtyivät siviilielämään vasta pitkän sotilasuran jälkeen.


Niille jääkäreille, jotka palasivat entisiin ammatteihinsa jääkärinä allekirjoitetun yhden vuoden sitoumuksen päätyttyä, ei paluu ollut helppoa. Monelta oli opiskelu jäänyt kesken, eikä sen jatkaminen aina onnistunut. Raskain oli niiden jääkäreiden osa, jotka olivat elättäneet itsensä ruumiillisella työllä, mutta joiden terveys oli heikentynyt ruumiinvamman tai kroonisen sairauden johdosta. Parhaiten paluu siviilielämään onnistui jääkäreiltä, jotka palasivat viljelemään omaa maatilaansa, hoitamaan liikeyritystään tai jotka olivat hankkineet työpaikan takaavan ammattikoulutuksen.


Syksyllä 1938 tehdyn tilaston mukaan jääkäreitä oli liikealalla noin 250. Työläisiä oli 233, maatalouselinkeinon harjoittajia 150, käsityöläisiä 53, merenkulun palveluksessa 17, opetustoimessa 7, poliisitoimessa 18, eläinlääkäreitä 12, lääkäreitä 4, sanomalehtimiehiä 8 ja muissa ammateissa kymmeniä jääkäreitä. Sotavuosien jälkeen liikealalla toimineiden jääkärien määrä kasvoi entisestään. Jääkärikenraaleista, jotka erosivat syksystä 1944 lähtien vakinaisesta palveluksesta, 21 toimi jonkin aikaa merkittävissä tehtävissä liikealalla.

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn