Jääkärien Jatkokoulutus

sotakorkeakoulun merkki
Lukuisten jääkäriupseerien ja -aliupseerien yleissivistävä koulutus oli jäänyt kesken tai oli muuten puutteellinen. Kansakoulutodistus puuttui 366 jääkäriltä. Vapaussodan jälkeen moni jääkäri opiskeli omatoimisesti. Vuonna 1921 perustettu Jääkäriliitto ryhtyi vuonna 1923 järjestämään jääkäreille koulutusmahdollisuuksia keskikoulun ja oppikoulun ylimpien luokkien kursseilla. 

Akateemisen loppututkinnon suoritti 41 jääkäriä, joista osa jäi puolustusvoimien palvelukseen. 

Jääkäriupseerien ja -aliupseerien jatkokoulutus armeijassa tuli ajankohtaiseksi olosuhteiden vakiinnuttua. Vuonna 1919 aloittivat majuri Gunnar Heinrichs sekä kapteenit Heikki Kekoni ja Armas-Eino Martola opiskelun Ranskan sotakorkeakoulussa. Yhteensä 26 jääkäriupseeria opiskeli ulkomaisissa sotakorkeakouluissa Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa ja Italiassa. 
sotakorkeakoulun opettajia_
Jääkärit olivat vaikuttamassa Suomen Sotakorkeakoulun perustamiseen vuonna 1924.Sotakorkeakoulussa suoritti yhteensä 73 jääkäriupseeria yleisen tai sotateknillisen osaston kurssin. Jääkäriupseerit saivat jatkokoulutusta myös muilla kursseilla.

Jääkärialiupseereille järjestettiin vuonna 1921 Kadettikoulussa neljä kuukautta kestänyt aktiiviupseerikurssi. Pääosa sen 54 oppilaasta ylennettiin kurssin jälkeen vänrikeiksi.

Reserviupseerikurssin suoritti 78 jääkäriä. Heistä suurin osa oli kanta-aliupseereita, jotka jäivät kurssin jälkeen palvelukseen edelleen aliupseereina.

Jääkärialiupseerit saivat jatkokoulutusta myös monilla oman erikoisalansa kursseilla. Nämä eivät kuitenkaan vaikuttaneet heidän ylennyksiinsä, sillä jääkärialiupseerien valtaosa oli saavuttanut silloisen korkeimman aliupseerin, vääpelin, arvon jo vuonna 1918.

Jääkäriupseereiden ja -aliupseereiden jatkokoulutus oli varsin tehokasta. He suorittivat yhteensä 860 erilaista kurssia ja tutkintoa.

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn