Lockstedter Lager

Lockstedter LagerSyksystä 1915 lähtien tulleiden alokkaiden saksan kielen taito oli monesti lähes olematon ja useat eivät koskaan oppineet edes tyydyttävästi tätä heille outoa kieltä. Tästä syystä käytettiin kouluttajina ja alijohtajina saksalaisten upseerien ja aliupseerien ohella myös suomalaisia. Heitä varten perustettiin saksalaisista sotilasarvoista poikkeavat omat sotilasarvot. Ylimpiin sotilasarvoihin nimitetyistä pääjoukkueenjohtaja oli pataljoonan komentajan ja ylijoukkueenjohtaja komppanian päällikön lähin suomalainen avustaja.

Pääjoukkueenjohtajaksi ylennettiin Erik Jernström, joka hoiti tehtävää pataljoonan hajottamiseen asti. Kaikkiaan ylennettiin pataljoonan olemassaolon aikana ylijoukkueenjohtajiksi 19, joukkueenjohtajiksi 46, ryhmänjohtajiksi 196 ja ryhmän varajohtajiksi 274 suomalaista.
Cafe Schutt
Suomalaiset saivat poikkeuksellisen hyvän koulutuksen verrattuna saksalaisiin, jotka jouduttiin lähettämään rintamalle usein vain lyhyen koulutuksen jälkeen. Saksalaiset esimiehet olivat hyvin tyytyväisiä suomalaisten saavuttamiin koulutustuloksiin. Erityisesti suomalaisten ampumataito, marssikyky ja urheilusuoritukset herättivät kunnioitusta.
 
Jääkärien elämän varjopuoliin kuuluivat heikot majoitusolot, suomalaisille outo ja useimmiten riittämätön ruoka sekä päivärahojen niukkuudesta johtuva alituinen rahapula. Pahinta oli kuitenkin koti-ikävä sekä epävarmuus niin omasta kuin Suomenkin kohtalosta. Puutteita ja murheita lievitti Holsteinin väestön ystävällinen suhtautuminen suomalaisiin.
 
Koulutuksen edistyessä jääkäreiden vapaa-aikaa lisättiin. Useimmiten vapaa-aika vietettiin Lockstedtin leirialueella tai sen ympäristössä. Suosituin illanviettopaikka oli Café Schütt, jonka antimista jääkärit nauttivat, mikäli rahaa oli käytettävissä. Suomalaisen jääkärijoukon upseeri- ja aliupseeriarvot Saksassa:
  • Hauptzugführer, pääjoukkueenjohtaja
  • Oberzugführer, ylijoukkueenjohtaja
  • Zugführer, joukkueenjohtaja
  • Gruppenführer, ryhmänjohtaja
  • Hilfsgruppenführer, ryhmän varajohtaja

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn