Joulu 1916 ja Aa-joen (Lielupe) taistelu

joulu1916Syyskuun lopulla pataljoonassa esiintyi tyytymättömyyttä, joka johtui raskaasta palveluksesta, huollon puutteellisuudesta ja epävarmuudesta omasta tulevaisuudesta. Myös esimies-alainen -ongelmia esiintyi. Vaikka ongelma saatiin päällystön maltillisin keinoin ohi verrattain pian, jouduttiin useita jääkäreitä rankaisemaan ja osa lähetettiin työleirille.

Pataljoona luovutti joulukuussa 1916 rintamavastuun saksalaisille ja vietti joulun Libaussa. Se joutui kuitenkin jo kolmen viikon jälkeen uudelleen rintamalle torjumaan venäläisten Aa-joella (Lielupe) aloittamaa hyökkäystä. Kova pakkanen lamautti lopulta kaiken taistelutoiminnan. Tammikuussa 1917 majuri Bayer luovutti pataljoonankomentajan tehtävät kapteeni Julius Knathsille.

Pataljoona irrotettiin rintamalta Libauhun 25.3.1917. Se oli saanut siihen mennessä verrattain paljon sotakokemusta, mutta kärsinyt myös tappioita. Suomalaisista 11 oli kaatunut, yksi haavoittunut kuolettavasti ja yksi kadonnut. Yhteensa 49 jääkäriä haavoittui. Pahemmin olivat jääkäreiden rivejä harventaneet erilaiset sairaudet, joiden puhkeamiseen huollon puutteellisuudella ja epäterveellisellä olosuhteilla oli osuutensa. Rintamalla palvelleista 15 menehtyi tauteihin, useimmiten tuberkuloosiin. Kaikki Kuurinmaalla kaatuneet tai sairaaloissa kuolleet jääkärit haudattiin nykyisen Latvian alueelle. Pääosa haudoista on löydetty ja osin kunnostettu.
Aa-joki ruokailuAa-joki hiihto

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn