Lockstedtin koulutusjoukko 31.8.1915–11.6.1916

lockstedt1Vuoden 1915 elo-syyskuun vaihteessa suomalaisten vapaaehtoisten oikeudellinen asema muuttui. Heistä tuli Saksan armeijan sotilaita. Heiltä ei vaadittu kuitenkaan sotilasvalaa. Sen sijaan heidän tuli tehdä sitoumus palvella Saksaa kaikkialla ja kaikin voimin. Venäjän ja Suomen lakien kannalta vapaaehtoiset syyllistyivät maanpetokseen

Syyskuusta 1915 toukokuuhun 1916 suomalaisesta vapaaehtoisjoukosta käytettiin nimeä Ausbildungstruppe Lockstedt eli Lockstedtin koulutusjoukko. Sen kokoonpano muodostettiin siten, että voitaisiin kouluttaa johto- ja runkohenkilöstö mahdollisimman monelle tulevan Suomen armeijan aselajille. Aluksi siinä oli kaksi kiväärikomppaniaa, konekiväärikomppania ja pioneerikomppania. Miesmäärän kasvaessa osastoon perustettiin lisää kaksi kiväärikomppaniaa ja kenttätykkijaos.
 
lockstedt4Koulutuksesta vastasivat saksalaiset upseerit ja aliupseerit. Alokaskoulutuksessa pääpaino oli sisäpalveluksella ja sulkeisjärjestyksen harjoittelulla. Myöhemmin keskityttiin ampuma- ja taistelukoulutukseen. Saksan kieli oli monelle erittäin työläs oppiaine. Koulutuksessa suomalaiset totutettiin pikkutarkkaan preussilaiseen kuriin. Koulutus oli kovaa, monipuolista ja tehokasta. Siinä pyrittiin ottamaan huomioon viimeisimmätkin sotakokemukset. Osa suomalaisista sai myös johtajakoulutusta.
lockstedt2lockstedt3

Etsi

Ajankohtaista

Jääkärien Tie -video

Jääkärien Tie-videosta uudistettu versio 

Lue lisää...
Videokooste Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlista

Jääkärien kotiinpaluun 100v juhlallisuudet järjestettiin Vaasassa 23.25.2.2018 

Lue lisää...
Perinneyhdistyksen vuosikertomus 2017

Jääkäripataljoona 27:n perinneyhdistys ry:n kertomus toiminnasta vuodelta 2017 luettavissa tästä linkistä

Jääkäreitten kotiinpaluu 100v-juhlien ohjelmalehtiset

Ohjelmalehtiset suomeksi js saksaksi

Lue lisää...

Seuraavat tapahtumat

Ei tapahtumia

Tekstin koko

Decrease font size Default font size Increase font size

Jaa sivu

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn